Hasta Yatağı Boyutları
Hasta yatağı boyutları belli standartlara göre üretilir. Hasta yatakları ve boyutları hastaların rahatlığı düşünülerek tasarlanmıştır. Hastanın istenilen rahatlığı elde edebilmesi için normal yataklardan çok daha farklı şekilde üretilmiştir. Farklı mekanizmalara sahip olan hasta yataklarında hastanın rahat edebilmesi çok önemlidir. Bu nedenle hasta yatağı almak isteyenler özellikle kalıcı bir hastalığı olan kişiler için çok fonksiyonlu ve rahat bir yatak tercih edilmeli. Hasta sürekli yatakta olacağından anti bakteriyel özelliğe sahip olması da gerekir.
Hasta Yatağı Boyutları Nelerdir?
Hasta yatağı boyutları Türkiye de ortalama boy uzunluğuna göre üretilir. Normal yatak ölçüleri baz alınarak üretilen hasta yatakları genelde eni 90 cm boyu 190 cm yerden yüksekliği ise 40 cm olarak üretilir. Fakat bazı hasta yataklarının boyu ayarlanabilir. İstenilen yüksekliğe getirebilir. Normalde yatak ölçüleri bu şekilde olur fakat farklı ölçülerde üretilen hasta yatağı modelleri de bulunuyor. Boyutları genelde herkese uyabilen bu hasta yatakları fonksiyonel özellikleri bakımından da hem hasta için hem de hastaya bakan kişi içinde çok büyük kolaylıklar sağlıyor.
Hasta Yatağı Boyutlarında Belli Bir Kriter Var Mı?
Hasta yatağı yatakta sürekli yatan kişinin psikolojisi ve bedensel sağlığı düşünülerek üretilmiştir. Medikal ürünü olan hasta yatağında çeşitli mekanizmalar bulunur. Bu mekanizmalar hem hastanın hem de hasta bakıcısının hayatını kolaylaştırır. Birçok farklı hasta yatağı modeli bulunurken hasta yatağı boyutları ise belli kriterlere göre yapılır. Genellikle bütün hasta yataklarını boyutları aynı oluyor. Fakat bazı yataklar normalinden biraz büyük veya biraz küçük olarak üretilir.
Mesela çok uzun ve çok kilolu birisi için eni 95cm boyu 200 cm yükseklik ise 45 cm olarak üretilen hasta yatağı boyutları da vardır. Yetişkinler için hasta yatağı boyutunda genellikle baz alınan kriter Türkiye boy ortalaması olarak belirlenir. Fakat hasta yatağı sadece yetişkinler için üretilmiyor. Tabi ki çocuklar için üretilmiş hasta yatakları da var. Maalesef yetişkinlerin hastalandığı gibi küçük çocukların da hastalandığı oluyor. Bu nedenle çocuklara uygun konforlu yataklar vardır. Çocuk hasta yatakları ebatları ise genellikle eni 70 boyutu ise 140 cm olarak üretiliyor.
Hasta Yatağı Çeşitleri Nelerdir?
Hasta yatağı yatağa bağlı bir hasta için çok önemli bir yere sahip. Çünkü hasta zamanının hemen hemen hepsini yatakta geçiriyor. Bu nedenle de yatağın rahat olması yanı sıra hastanın çeşitli ihtiyaçlarını da kendisi gidermesi hasta için büyük bir kolaylık olur. Bu neden medikal tipi hasta yatakları üretilmiş ve hastanın birçok ihtiyacı göz önünde bulundurularak çeşitli fonksiyonel özelliklere sahip yataklar yapılmış. Bu nedenle hasta yatağı boyutları ve farklı çeşitleri üretilmiştir. Manuel hasta yatağı ve elektrikli hasta yatakları vardır. Son zamanlarda birçok özelliğe sahip elektrikli hasta yatakları hastaların ve hasta bakıcılarının işini kolaylaştırıyor. Manuel hasta yatakları el ile çevrilen kol yatağın yan alt kısmına yerleştirilmiş ve yatağın hareket etmesini sağlar. Yatağın baş ve ayak kısmı hareket eder.
Manuel yataklarda baş kısmı dik açıya getirilir. Hasta oturabilir vaziyete getirilebilir. Ayrıca ayak kısımları da yukarıya kaldırılabilir veya aşağı indirilebilir. Manuel yatakların elektrikli yataklarla aynı özelliğe sahip olan diğer özelliği ise tekerlekli olmasın ve tekerleklerin sabitleştirilebilmesi istenilen yere kolay bir şekilde götürülebilir ve frenleme sistemi ile yatak sabit hale getirile biliniyor. Elektrikli hasta yataklarında ise kumandalı sistem ile çalışan hastanın kendisinin oturmasına yardımcı olabilir ve yatağını uzatabilir yine elektrikli yatakların diğer özelliği ise havalı sisteme sahip olduklarından antibakteriyel özelliğe sahiptirler. Uzun süre yatakta kalan hastaların bası yaraları oluşmasını engeller. Hasta yatakları hastanın rahat etmesinin yanında bir de hastanın güvenliğini de sağlar hasta yatağına takılan baş ayak sağ ve sol kısımlarına takılan bariyerler sayesinde hastanın yataktan düşmesi engellemiş olur. Yine hasta yataklarının diğer özelliği ise hastanın tedavi esnasında serum takılan aparatların yan yerleri dört yanda bulunur.
Hasta Yatağının Yararları Neler?
Hastanın hem bedenen hem de ruhen kendini daha iyi hissedebilmesi için hastalık sürecinde hasta yatağında olması daha iyi olacaktır. Hastalık sürecinde hastanın psikolojisi sağlığına etkileyeceği için kendisini ruhen iyi hissedebileceği bir ortamda bulunması çok önemlidir. Bu nedenle kendini daha rahat hissettiği ve mutlu hissettiği bir mekân oluşturmak için hastaya temin etmek en doğrusu olacaktır. Hasta yatağının çeşitli fonksiyonlara sahip olması ve hatta bu fonksiyonların hastalığının kendisi yerine getirebilmesi çok büyük bir avantajdır. Hasta doğrulmak istediğinde doğrulabilir uzanmak istediğinde uzanabiliyor.
Ayrıca hasta yatağı boyutları yüksekliği hastaya göre ayarlanabilir. Hasta yatakları anti bakteriyel özelliğe sahip olduğundan hastaların uzun süre yatakta yatması yatak yaralarının oluşmasına sebep olacaktır. Hasta sürekli yattığı için kan dolaşımı durur. Ve vücutta hasta yaraları yani bası yaraları oluşur. Fakat hasta yataklarında özellikle havalı hasta yataklarında 24 saat boyunca hava akımının dolaşması nedeniyle vücudun oksijen alması ve bası yaralarının oluşmasına engel olurken bası yaralarını da iyileştirmesine yardımcı olur. Kullanımı kolay ve temizliği de oldukça kolay olan hasta yataklarını temin etmek isteyenler firmamızdan hizmet alabilir. Bu konuda en kaliteli ve fazla özelliğe sahip yatakları sizler için üretmekteyiz.